Γενικά

1.     Τι είναι η υπέρυθρη θέρμανση

 Η υπέρυθρη θέρμανση είναι μια μορφή θερμικής ενέργειας, η οποία μπορεί να ζεστάνει τον άνθρωπο και τα  αντικείμενα  χωρίς να ζεσταίνει τον αέρα γύρω τους. Λειτουργούν με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε η θερμική ενέργεια  να απορροφάται μόλις έρθει σε επαφή με τον άνθρωπο ή τα αντικείμενα τα οποία αφού θερμανθούν την εκπέμπουν εκ νέου.

 

2.     Πλεονεκτήματα Υπέρυθρης Θέρμανσης

Οικονομία: Με την τοποθέτηση θερμαντικών πάνελ στο χώρο σας, τα έξοδα σας θα μειωθούν αισθητά. Το χαμηλό κόστος απόκτησης και η υψηλή απόδοση σε συνάρτηση με τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας είναι μερικά από τα οφέλη που οδηγούν σε πραγματική οικονομία. Είναι ένα προϊόν με μεγάλη διάρκεια ζωής. Επίσης, δεν υπάρχει κόστος συντήρησης.

Υγεία και ευεξίαΒασικό πλεονέκτημα της υπέρυθρης θέρμανσης είναι ότι χρησιμοποιούνται τα δομικά στοιχεία του κτιρίου και του χώρου αντί του αέρα, για τη μεταφορά της θερμότητας. Δημιουργούν συνθήκες θερμικής άνεσης και καταπολεμούν την υγρασία στους τοίχους, χωρίς να την αφαιρούν από τον αέρα.

Λειτουργικότητα- εξοικονόμηση χώρου: Η εύκολη τοποθέτηση, η κατάργηση λεβητοστασίου και χώρου αποθήκευσης καύσιμης ύλης και η ευκολία στον καθαρισμό του πάνελ είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν το προϊόν πιο λειτουργικό. Εξοικονόμηση χώρου επιτυγχάνεται στο εσωτερικό των δωματίων, αφού τα panel καταλαμβάνουν μικρή επιφάνεια του τοίχου.

Ασφάλεια: Η θερμοκρασία των σωμάτων βρίσκεται κάτω από τα όρια που καθορίζει η αυστηρή Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Συνεπώς, ακόμα και με ένα άγγιγμα δεν προκαλούνται εγκαύματα.

Άμεση Θέρμανση: Η ονομαστική θερμοκρασία του σώματος, επιτυγχάνεται μετά από λίγα λεπτά. Σύντομα, θερμαίνονται τα δομικά στοιχεία, που με τη σειρά τους θερμαίνουν τον αέρα, προσφέροντας την γλυκιά αίσθηση θερμικής άνεσης.

Ευελιξία στην λειτουργία:  Επιπλέον οικονομία μέσω αυτόνομου έλεγχου θερμοκρασίας σε κάθε χώρο.

Δυνατότητα συχνότερου αερισμού του χώρου: Η θέρμανση διατηρείται στα στερεά σώματα και δεν επηρεάζεται από τον συχνό αερισμό, όπως η συμβατικές μέθοδοι θέρμανσης.

Απουσία ρευμάτων αέρα: Εμποδίζεται η επανακυκλοφορία της σκόνης, δεν ευνοείται εκδήλωση αλλεργικών συμπτωμάτων.

 

3.     Πως λειτουργούν τα Πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης;

 Τα υπέρυθρα πάνελ μας θερμαίνουν άμεσα, και εκπέμποντας ακίνδυνη θερμική ακτινοβολία “φορτίζοντας” θερμικά  τα αντικείμενα που μας περιβάλλουν και κυρίως τους τοίχους  των δωματίων. Η θερμική “φόρτιση” προκαλεί την ταλάντωση των μορίων και την απελευθέρωση θερμότητας στο θερμαινόμενο χώρο.